Cégünk története

Az alábbiakban röviden bemutatom cégünk történetét:

Még egészen fiatalon az "átkos" rendszerben, 1985-ben kezdtem foglalkozni a villamos biztonságtechnika rejtelmeivel a Tiszai Vegyi Kombinát villamos laboratóriumában vezetői utasításra, különböző villamos mérések formájában. Vállalkozásunk 2000.-ben alakult, Electric Safety Bt. néven, de előtte 1993-tól már egyéni vállalkozóként másodállásban a családi költségvetésben keletkezett lyukak betömködését tűztem ki magam elé célul, elfogadható sikerrel. Azonban még 2010 májusáig főállásban a TVK Nyrt.-ben középvezetőként nagyfeszültségű üzemeltetés területen dolgoztam. Ekkor döntöttem arról, hogy ezentúl kizárólag a felülvizsgálatokra koncentrálok.

Döntésem a családi vállalkozás épülését szolgálta, hiszen lényegesen könnyebb ezentúl időpontot egyeztetni a megbízóval, rugalmasabban tudok bármilyen munkát vállalni és elvégezni.

Nem kívánom memoárral untatni leendő partnereimet, de röviden néhány fontos dolgot megemlítek, amely kritikus tényező lehet egy felülvizsgálat elvégzésénél és ezért is ajánlom magunkat az Ön(ök) figyelmébe!

Ajánlatainkat a megbízóink igényei szerint alapvetően úgy állítjuk össze, hogy azok tartalmazzák a felülvizsgálatok munkadíján túlmenően a helyszínre történő kiszállást, a minősítő iratok elkészítését 2 példányban és a minősítő iratokban rögzített feltárt hiányosságok kijavítását követő utóellenőrzések lebonyolítását is.

Vállalkozásunk az ország teljes területén vállalja épületek, létesítmények időszakos és átadás előtti első szabványossági felülvizsgálatait, igény szerint a helyszínen történő dokumentálással. Annak érdekében, hogy partnereink számára szakmailag megalapozott árajánlatot tudjunk készíteni, nagyobb projektek esetén helyszíni bejárást tartunk, amelyet természetesen díjmentesen végzünk. A helyszíni ellenőrzéskor szem előtt tartjuk a megbízó érdekeit, igény esetén hétvégén, vagy éjszakai is dolgozunk.

A felülvizsgálatot végző kollégáink (5fő) mindegyike (külön-külön) rendelkezik az összes villamos biztonságtechnikai felülvizsgálói bizonyítvánnyal (ÉV, EBF, VV) valamint robbanásbiztos berendezések felülvizsgálói képzettséggel, ezen túlmenően több mint két évtizedes vegyiparban (MOL Nyrt. – TVK Nyrt.) eltöltött szakmai gyakorlattal.

A felülvizsgálati tevékenységet a helyszínen irányító személy a Mérnöki Kamara által kiadott műszaki szakértői engedéllyel, és robbanásbiztos berendezéseket kezelők, javítók műszaki vezetetője végzettséggel is rendelkezik.

Megjegyezni kívánjuk, hogy a Magyar Elektrotechnikai Egyesület Érintésvédelmi Munkabizottságának 2010. december 1.-én keltezett állásfoglalása értemében az 1000V-nál nagyobb feszültségű berendezések felülvizsgálatát végző személyek részéről az MSZ 1585:2009 szabvány megköveteli a villamos hálózat és alállomás üzemeltető kiegészítő külön szakképesítés meglétét is! „A nagyfeszültségű berendezések felülvizsgálatát e tárgyban felkészült, jól képzett, nagy szakmai gyakorlattal rendelkező szakemberek végezzék.” Cégünk eleget tesz a fenti követelményeknek, hiszen több évtizedes gyakorlattal rendelkezünk a nagyfeszültségű villamos berendezések üzemeltetésében és felülvizsgálatában is.

A 28/2011 (IX.6) BM. rendelettel kiadott Országos Tűzvédelmi Szabályzat értelmében robbanásbiztos berendezések felülvizsgálatát minimum 2 fő végezheti, akik rendelkeznek a felülvizsgálat elvégzéséhez szükséges külön végzettséggel. Természetesen, ennek a feltételnek is eleget teszünk, minden szakemberünk rendelkezik a szükséges végzettséggel és komoly szakmai gyakorlattal.

A Magyar Szabványügyi Testület teljes elektronikus szabványtárához hozzáféréssel rendelkezünk, ezért bármely szabványból - amely a munkánkhoz szükséges - naprakészek vagyunk.

Műszerparkunk minden igényt kielégít: a többféle elektronikus érintésvédelmi műszerek mellett szigetelésvizsgáló, RLC mérő, analizátor, lakatfogós és négyszondás földelési ellenállásmérő, vezetéknyomvonal kereső is megtalálható a tulajdonunkban, természetesen kalibrációval ellátva.

Nagyon sok vállalkozás létezik, amely többféle felülvizsgálatot is képes elvégezni, de kevés olyan vállalkozás van, amely hozzánk hasonlóan ilyen sokrétű komplex szolgáltatást tudna nyújtani egyidejűleg az Önök teljes megelégedettségére. Referenciáink tükrözik a rugalmasságunkat és hozzáértésünket.
Ne dőljenek be hangzatos ígéreteknek, válasszák a szakértelmet és a megbízható referenciákkal rendelkező vállalkozást. Igény esetén referenciáinkban megadjuk a kontaktszemélyek nevét, telefonszámát, ahol információt kaphat rólunk. Cégünk valamennyi szolgáltatásával kapcsolatban tisztelettel várjuk partnereink érdeklődését, bízva abban, hogy hasznos információkkal tudunk szolgálni a villamos biztonságtechnika bármely területén.

Mottónk: Szakmailag megalapozott korrekt és színvonalas szolgáltatás!

Drahos Mihály

villamos biztonságtechnikai műszaki szakértő